Wat zijn de leukste kindvriendelijke eetgelegenheden in Amsterdam?

Wat zijn de leukste kindvriendelijke eetgelegenheden in Amsterdam?

Als je met je gezin in Amsterdam gaat wonen is het even uitvinden wat de beste plekjes zijn om met je kinderen naartoe te gaan. De stad is natuurlijk een drukke plek met veel verkeer en beweging. Maar het zal je verbazen hoeveel leuke en prettige plekken er zijn waar je met je kinderen kunt genieten en lekker kunt.

Wij geven een overzicht van leukste restaurantjes en cafés waar je volop met je gezin kunt genieten.

Picknick in het park

Laten we beginnen met de meest simpele optie om een heerlijke middag met je kinderen te hebben. Ga naar een van de vele geweldige parken in Amsterdam!

Neem een goed gevulde picknickmand mee, een kleedje, wat spelletjes en geniet lekker met elkaar. Denk hierbij aan het Vondelpark, Het Amsterdamse Bos, het Sarphatipark, het Amstelpark, het Oosterpark, het Westerpark en nog veel meer.

Met meer dan 50 parken in Amsterdam en omgeving zit er altijd wel een leuke in de buurt.

De Kleine Parade

De Kleine Parade is een super veelzijdige plek want je vindt er een conceptstore, speelparadijs en café in één.

Midden in de gezellige Pijp zit deze kindvriendelijke plek waar moeders heerlijk kunnen lunchen en kinderen naar hartelust kunnen spelen. Je vindt er een speelkeuken, verkleedkleding, racebaan, poppen, boekjes en nog veel meer speelgoed.

De Kleine Parade is helemaal geschikt voor alle kinderen. En in de winkel kan je leuke cadeautjes en kleding kopen en je kunt hier ook je feestje geven.

Dignita

Een gezonde, gezellige en huiskamer achtige zaak vind je in Zuid en in het Centrum (Hoftuin).

Bij de Dignita vestiging in Zuid kan je boven lekker rustig zitten en beneden heb je een hoek waar alle moeders met kids zich verzamelen. Hier kunnen de kleintjes spelen en rondrennen zonder andere al te veel tot last te zijn.

Dignita Hoftuin heeft een speelkeukentje en voldoende boekjes, auto’s en potloden om je kinderen een tijdje bezig te houden. Verder is er een fantastisch terras met omheinde binnentuin dus dit is echt een geweldige plek om heen te gaan.

Westergasterras

Het Westerpark is een hele fijne plaats voor ouders met kinderen. Je vindt er speeltuinen, een kinderboerderij, een kermis en het mooie is dat alles kidsproof is.

Bij het Westergasterras kunnen ouders even bijkomen met een drankje en de kinderen kunnen lekker spelen in de speeltuin.

Pllek

Pllek is een trendy maar kindvriendelijk restaurant aan het water in Amsterdam Noord met een keuken die de hele dag geopend is. Kinderen vermaken zich hier de hele dag op het strand. Zodra de zon schijnt zit je hier heerlijk maar ook in de winter is het hier prima vertoeven.

Pllek is ruim opgezet dus er is geen gedoe met kinderwagens. De sfeer bij Pllek is ook zo relaxed en door de leuke zithoekjes overal heb je nauwelijks last van de kleintjes.

Boothuis

Na een korte fietstocht door de bossen ligt daar ineens Boothuis. Gelegen naast een kanoverhuur aan het water.

Bij Boothuis zijn er heerlijke plekken buiten op het terras maar zijn er ook fijne tafeltjes binnen. De inrichting is stijlvol en eenvoudig en heeft een fijne speelhoek. Dus maak er een dagje van met fietsen, pak de kano en geniet daarna van een heerlijke lunch of diner.

Blitskikker

Nog helemaal nieuw is Blitskikker op de Javastraat een café voor kinderen waar je ook meteen je kindje kunt laten knippen.

Terwijl jij lekker een kopje koffie neemt wordt het haar van je kindje helemaal verzorgd, geknipt en in model gebracht. Ook hebben ze hier een leuk winkeltje, wordt er leuke en hippe kleding verkocht en niet onbelangrijk hebben ze goede kop koffie en een kleine eenvoudige kaart.

Bakkerswinkel Westerpark

Bij de Bakkerswinkel Westerpark is genoeg ruimte om lekker te rennen, spelen en plezier maken. Vooral als het lekker weer is kun je plaatsnemen op het grote, beschermde terras.

Heerlijke broodjes en gezonde sapjes dus voor iedere ouder en kind is er wat wils! En als je weggaat kun je nog even langs het winkeltje om iets lekkers voor thuis mee te nemen. Maar let op! Betreden is op eigen risico.

Het winkeltje zit aan de achterzijde van het pand en heeft een eigen ingang. De geur van verse lekkernijen en alle heerlijke producten om mee naar huis te nemen maken dit winkeltje een feestje om te bezoeken!

Jansz

In de negenstraatjes vind je Jansz, een van de leukste plekjes om te bezoeken met kinderen. De sfeer is geweldig en ze hebben een goed menu.

Daarnaast organiseert Jansz ook Jansz Family Sundays. Hierbij staat de zondagmiddag helemaal in het teken van gezinnen met kinderen. Met een super leuke speelhoek en een prima kindermenu hebben zij plezier en jij dus ook even tijd voor jezelf.

Het Paviljoen

Tenslotte het Paviljoen , deze fijne plek ligt midden in een speeltuin in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam West. Bij mooi weer is dit echt een fantastische plek met kinderen

Vergeet niet je zonnebrand, droge kleding en een handdoek mee te nemen want de kleintjes vermaken zich hier heerlijk in een van de opblaasbadjes. En dat bovenop het dak van een café waar je ieder moment van de dag wel een plekje in de zon kunt vinden. Aanrader dus!

Nobel Hypotheken

Wil je ook in deze geweldige kindvriendelijke stad komen wonen?

Dan ben je bij Nobel Hypotheken aan het goede adres! Wij hebben contacten met de beste makelaars in de stad en helpen je graag door middel van het geven van een hoogwaardig financieel advies en denken op alle fronten met je mee.

Wil je ook een hypotheekadviseur die buiten de gebaande paden kijkt en echt alle mogelijkheden voor je analyseert? Neem dan snel contact op met ons ervaren en enthousiaste team.

Wij staan 24 uur per dag met de grootste betrokkenheid en oprechte aandacht voor je klaar. Een e-mail is zo gestuurd naar info@nobelhypotheken.nl of bel of app naar 06-54770122.

Relevante informatie

Wat valt er allemaal te doen in Amsterdam?

Wat zijn de leukste buurten van Amsterdam?

Wat zijn de meest populaire jaarlijkse festivals en evenementen in Amsterdam?