Wat zijn de meest populaire jaarlijkse festivals en evenementen in Amsterdam?

Wat zijn de meest populaire jaarlijkse festivals en evenementen in Amsterdam?

Nergens in Nederland worden er zoveel festivals georganiseerd als in Amsterdam. Onze hoofdstad telt jaarlijks 200 tot 400 muziekfestivals verspreid over locaties zoals de NDSM-werf, Tuinen van West, Sloterpark, Thuishaven, Gashouder, enzovoorts.

Wij geven je een overzicht van de leukste en meest bijzondere festivals die je eigenlijk niet mag missen.

Amsterdam Open Air

In het eerste weekend van juni (zaterdag 1 en zondag 2 juni) vindt het unieke Amsterdam Open Air plaats in het Gaasperpark.

Tijdens het tweedaagse festival brengt de organisatie van Amsterdam Open Air een groot ensemble relevante culturele vaandeldragers uit Amsterdam samen. Het muziekprogramma beslaat de volledige breedte van de Nederlandse dance.

Het festival is een afspiegeling geweest van het Amsterdamse nachtleven en de creatieve initiatieven in de hoofdstad. Liefhebbers van house, techno, disco, hiphop en electro kunnen twee dagen lang genieten van een line-up met veel artiesten die niet eerder op Amsterdam Open Air te zien waren.

Georgie’s Wundergarten

In het magische dorpje Ruigoord vindt op vrijdag 19 en zaterdag 20 juli Georgie’s Wundergarden plaats.

De idealistische festivalganger kan hier genieten van lokaal opkomende artiesten en veel liefde voor kunst en cultuur. Het festival wil mensen laten ervaren hoe kleurrijk onze wereld kan zijn. Iedereen kan zichzelf zijn en genieten van de omgeving. Het geeft een alternatieve kijk op het leven.

Milkshake Festival

Op zaterdag 27 en zondag 28 juli is het in het Westerpark weer tijd voor het Milkshake Festival. Milkshake Festival is een multi-genre muziekfestival in Amsterdam en inmiddels één van de favoriete festivals in de hoofdstad.

Het is namelijk niet zomaar een dancefestival, maar een feest waar respect, vrijheid, liefde, tolerantie én plezier hoog in het vaandel staan. Milkshake Festival is een samenwerking tussen Air en Paradiso, twee van de grootste clubs in Amsterdam, met veel verschillende podia. Verwacht sprankelende decors, spektakel en een grote diversiteit aan optredens en bezoekers

Pride Amsterdam

Pride Amsterdam vindt plaats van 27 juli t/m 4 augustus. Blok je agenda want er staat weer veel moois in het verschiet!

Tijdens de Pride vinden er zo’n 300 evenementen plaats, voor ieder wat wils en aan elke community is gedacht. Als kers op de taart wordt op zaterdag 3 augustus de jaarlijkse Canal Parade gehouden op de Amsterdamse grachten.

Zorg dat je een plekje verkrijgt op de route Oosterdok – Nieuwe Herengracht – Amstel – Prinsengracht – Westerdok. Feest lekker mee en geniet van dit geweldige spektakel.

Dance Valley

Dance Valley zal plaatsvinden op zaterdag 10 augustus in Spaarnwoude. Dance Valley is een van de langstlopende dancefestivals ter wereld en staat bekend om haar grote variatie van bekende artiesten, muziek en podia.

Het dankt zijn naam aan het heuvelachtige karakter van het festivalterrein. Het was ’s werelds eerste festival dat elektronische dansmuziek uit de duisternis van de nacht in het licht van een evenement overdag bracht.

Dance Valley bleek een blauwdruk voor alle dance festivals die later in Nederland en de rest van de wereld zouden worden georganiseerd.

Op het terrein staan een tiental circustenten en een paar grote podia in de open lucht, verspreid over verschillende area’s. Elke tent vertegenwoordigt een van de vele dance-stijlen en daardoor is het aanbod op Dance Valley breed. Op het hoofdpodium (de main stage) staan de populairste dj’s met verschillende stijlen.

Het complete terrein wordt omgebouwd tot een klein dorp, waar allerlei performers, acts en attracties te vinden zijn. Het delen van de liefde voor dance en dj’s staat centraal op Dance Valley.

LatinVillage

LatinVillage Festival zal plaatsvinden op zondag 18 augustus 2024. Eén dag, de beste muziek, de beste vibes en de prachtige LatinVillage Family erbij om het te vieren. Diverse acts, vanuit binnen- en buitenland, betreden de zes podia om een stevige mix van dance en authentieke salsa neer te zetten.

In aanvulling op de muziekoptredens zijn er ook workshops en dansdemonstraties ingepland.

Valtifest

Je hebt festivals en je hebt Valtifest. Het kleurrijke Amsterdamse festival Valtifest zal gehouden worden op zaterdag 24 augustus.

Ook dit jaar weer met een bijzonder thema en een daarbij passende dresscode! En er is een primeur voor Valtifest! Het is namelijk het eerste festival wat op de nieuwe festivallocatie Kaap Oost zal plaatsvinden. Dit terrein ligt op het Zeeburgereiland.

Je kunt er lekker met je voetjes in het zand losgaan. Het is een festival waar creativiteit, vrijheid en tolerantie op de eerste plaats staan. Waar je al je creativiteit los kan laten op de dresscode en waar je helemaal jezelf kunt zijn.

ZeeZout Festival

Houd jij niet van grootschalige festivals en heb je liever een mooie en knusse festival locatie? Dan is ZeeZout Festival de plek waar je moet zijn.

Op zaterdag 31 augustus vindt het festival ZeeZout plaats in de Tuinen van West Amsterdam. ZeeZout blijft dichtbij zichzelf. Haalt kracht uit de eenvoud, en keert terug naar de basis van de danscultuur. Met haar motto “Making Friends Dance” focust ZeeZout zich op het verbinden van vreemden, om ze te laten dansen als vrienden.

Het festival is altijd op zoek naar de meest unieke plekjes in het groen van Tuinen van West, zal ZeeZout haar bezoekers dit jaar ook productioneel verrassen. Verwacht vier intieme stages, met een groots party-gevoel.

Mysteryland

Het grootste dancefestival van Nederland keert terug naar het Haarlemmermeer. Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september komen de grootste dance artiesten naar Mysteryland.

Het festival is een mooie verzameling van tientallen andere succesvolle feesten en festivals. Vunzige Deuntjes host er bijvoorbeeld een stage, net als Thunderdome en Q-dance.

Meer credible house vind je bij de Adonis, live muziek bij de Sofa Sessions, commerciëlere house & EDM op de main stage en meezinghits bij de STËLZ Partybus of Silent Disco.

Het is bijzonder hoe Mysteryland het voor elkaar krijgt om al die verschillende stijlen bij elkaar te gooien, en toch een samenhangend festival met een goede sfeer weet te creëren.

Nobel Hypotheken

Als allerlaatste kun je natuurlijk ook een feestelijk bezoekje brengen aan de beste hypotheekadviseur van Amsterdam en omstreken! Loop gerust even langs aan de Jacob van Lennepkade 296 in Oud West voor een heerlijk kopje koffie en een goed gesprek. Je bent altijd welkom.