Wat zijn de leukste buurten van Amsterdam en wat kun je er allemaal doen?

Wat zijn de leukste buurten van Amsterdam en wat kun je er allemaal doen?

Amsterdam is een prachtige, bruisende stad, met verschillende wijken en buurten die een hele eigen uitstraling en sfeer hebben.

We hebben de zes leukste buurten op een rijtje gezet en vertellen wat er allemaal te doen is en waarom deze buurten zo bijzonder zijn.

1. De Jordaan

We beginnen met de Jordaan omdat dit een van de leuke buurten van Amsterdam is. Daarom wordt deze wijk ook graag bezocht door toeristen. Als je de tijd neemt om lekker rond te lopen vind je op diverse plekken nog stukjes van de echte oude Jordaan.

Leuke bezienswaardigheden zijn de Westertoren, de Noordermarkt, diverse hofjes en musea en het Johnny Jordaanplein. Een plein met beelden van bekende Jordanese muzikanten zoals Jonny Jordaan, Tante Lee en Manke Nelis.

Verken de Jordaan en je zal ook veel unieke winkeltjes en gezellige cafés tegenkomen. Bezoek eens een bruine kroeg in een van de minder drukke straten om het echte Jordaanse gevoel te krijgen en een leuk gesprek aan te gaan met een van de kleurrijke cafe eigenaren.

De Jordaan heeft inmiddels ook een hele andere, hippe kant: haal bijvoorbeeld een lekker kopje koffie van Ree7, ga eens lunchen bij Pluk en bezoek de boetiekjes en vintage winkels van de Negen Straatjes.

2. De Pijp

De Pijp is vooral bekend vanwege de beroemde Albert Cuypmarkt. Deze markt vol lekkers zoals stroopwafels en natuurlijk mooie bloemen is een bezoek dan ook meer dan waard.

Maar er is meer te zien dan alleen deze markt. Terwijl je rondloopt zie je overal de goed bewaarde architectuur van de Amsterdamse school. Deze stijl kun je herkennen aan de vele versieringen, het afgeronde metselwerk en de smeedijzeren ramen van vele woningbouwprojecten, overheidsgebouwen en scholen.

3. Het Sarphatipark

Het is een fijne plek om eens lekker te gaan zitten en bijvoorbeeld even tot rust te komen tijdens een picknick. Ga je liever ergens wat comfortabeler zitten, denk dan eens aan een van de mooie koffiebars zoals Coffee & Coconuts aan de Ceintuurbaan (gelegen in een hele mooie oude bioscoop) en bezoek daarna een van de vele leuke boetieks.

Wil je later op de dag een lekker biertje of wijntje te drinken? Tegen het eind van de middag verandert de Pijp in een gezellige plek waar je vele gezellige terrassen en kroegjes kunt vinden, zeker rondom het Marie Heinekenplein en het Gerard Douplein.

4. Amsterdam-Noord

Alleen al de oversteek met de pont maakt Amsterdam Noord een bezoekje waard. En het mooie is, deze is helemaal gratis! Hier vind je geen grachten en buurten vol geschiedenis, maar is er wel alle ruimte voor creativiteit en bijzondere horeca. Binnen een paar minuten sta je aan de overkant, waar je onder andere het Eye Filmmuseum vindt.

Ook leuk is het om het pontje naar de NDSM-werf te pakken. Na een kwartiertje varen ben je aangekomen in een hip en industrieel gedeelte van Amsterdam. Je vindt hier verschillende restaurants waardoor Loetje aan het IJ, met een geweldig uitzicht over het water. Maar ook Pllek is een echte aanrader. Dit restaurant/cafe is gebouwd in containers en heeft een heerlijk stadsstrand aan het IJ.

5. Oud-West

Oud-West is een van de leuke en gezellige buurten in Amsterdam. Langs de straten staan statige huizen en hoge bomen en op elke straathoek vind je wel een gezellig restaurant.

Een voordeel van Oud-West is dat het Vondelpark op loopafstand ligt. Dit prachtige park is zeker de moeite waard om eens lekker doorheen te slenteren. En rondom dit park zijn er meer bijzondere plekken om te verkennen.

Denk bijvoorbeeld aan de Hollandse Manege. Een onopvallende toegangspoort in de Vondelstraat geeft toegang tot de mooiste stadsmanege van Europa en oudste rijschool van Nederland. Hier kun je bijvoorbeeld terecht voor een rondleiding, een High-Tea en een demonstratie van oude rijkunst.

Ook de Overtoom, die evenwijdig aan het Vondelpark loopt, is een levendige Amsterdamse winkelstraat die je niet mag missen. Je vindt er een bonte verzameling kleine winkeltjes, concept stores en boetiekjes met veel typisch Nederlandse producten.

En houd je van lekker eten? Dan zijn De Foodhallen een plek die je zeker eens kunt meepakken. Hier heb je namelijk de keus uit twintig verschillende restaurants met eer uiteenlopende smaken en keukens zoals Indiase streetfood, tapas en zelfs bijzondere bitterballen zijn er te krijgen.

Tenslotte ligt het kantoorpand van Nobel Hypotheken ook in Oud-West. Zeker een bezoekje waard als je een goede en betrouwbare hypotheekadviseur zoekt die net die stap extra zet!

6. Grachtengordel

Als laatste benoemen we de Amsterdamse grachtengordel want die is bij iedereen ter wereld meer dan bekend.

De prachtige oude grachtenpanden spreken overal tot de verbeelding. In de straten van de grachtengordel vind je diverse panden die gebruikt worden voor woonbestemming, kantoorpanden of horeca. Ook vind je er tal van fraaie winkels en een aantal kunstgalerieën.

In het centrum vind je de geschiedenis van de stad. Denk bijvoorbeeld aan prachtige gebouwen zoals het Centraal Station, bezoek de beroemde Zeedijk en eet wat bij een van de vele bijzondere restaurantjes. Bezoek de Westerkerk aan de Prinsengracht, natuurlijk ook het Anne Frank Huis en vergeet de Munttoren aan het muntplein niet.

Als laatste is een rondvaart door de Amsterdamse grachten een must. Je ziet de stad vanaf een hele andere kant en kunt onder het genot van een hapje en een drankje genieten van al het moois wat Amsterdam te bieden heeft.

Denk je er na het lezen van deze informatie aan om zelf (tijdelijk) in Amsterdam te gaan wonen? Nobel Hypotheken kan hier natuurlijk bij helpen!

Want in Amsterdam genieten vele Expats dagelijks van de combinatie van werken in deze bruisende stad en van alles wat Amsterdam daarnaast te bieden heeft.

Wil je weten wat er voor jou specifiek mogelijk is? Wij zoeken het voor je uit!

Wij helpen je graag door middel van het geven van een hoogwaardig financieel advies en denken op alle fronten met je mee. Wij zetten altijd een stap extra voor onze (potentiële) klanten, analyseren echt alle mogelijkheden en denken wanneer nodig altijd buiten de gebaande paden.

Zo zorgen we ervoor dat wij wél voor elkaar krijgen wat bij anderen niet mogelijk is. Ofwel wij zetten ons volledig voor jou in, zodat je de beste hypotheek of lening krijgt die helemaal bij je past en natuurlijk volledig aansluit op jouw situatie en wensen.

Wil je ook een adviseur die buiten de gebaande paden kijkt en echt alle mogelijkheden voor je analyseert? Neem dan snel contact op met ons ervaren en enthousiaste team. Wij staan 24 uur per dag met de grootste betrokkenheid en oprechte aandacht voor je klaar. Een e-mail is zo gestuurd naar info@nobelhypotheken.nl of bel of app naar 06-54770122