Wat valt er allemaal te doen in Amsterdam?

Wat valt er allemaal te doen in Amsterdam?

Amsterdam is een geweldige stad met vele bijzondere wijken, bezienswaardigheden en monumentale panden. Er is dan ook van alles te doen en te bekijken!

Wat mag je niet missen bij je bezoek aan Amsterdam? Wij hebben het populairste op een rij gezet. Dat is natuurlijk lang niet alles wat Amsterdam te bieden heeft, maar we moesten ergens beginnen natuurlijk.

Geniet van al het moois wat er in deze prachtige stad te vinden is.

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is een museum aan de Westermarkt 20 in Amsterdam ter gedachtenis aan Anne Frank en haar Joodse familie die tijdens de Tweede Wereldoorlog zaten ondergedoken. Het Anne Frank Huis is een museum met een verhaal.

Als bezoeker beleef je dit verhaal aan de hand van citaten, foto’s, filmpjes en originele voorwerpen. De sfeer in het museum is authentiek en ingetogen en zeker een bezoek waard als je in Amsterdam bent.

Let wel op dat reserveren een must is en doe dit ruim van tevoren.

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam is een van de zestien rijksmusea in Nederland. Ontdek de kunst en geschiedenis van Nederland in het Rijksmuseum.

De collectie biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Van Gogh.

Er zijn verschillende rondleidingen die je kunt boeken voor jong en oud dus ook leuk voor gezinnen met kinderen.

Paleis op de Dam

Midden in de hoofdstad staat het Koninklijk Paleis Amsterdam, het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander. Het Paleis speelt een grote rol tijdens staatsbezoeken, maar ook bij andere koninklijke ontvangsten, zoals de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, diners en prijsuitreikingen.

Het is decor voor de belangrijkste gebeurtenissen van de monarchie: koninklijke huwelijken en de abdicatie en de inhuldiging van het staatshoofd der Nederlanden.

Oorspronkelijk werd het paleis gebouwd als stadhuis van Amsterdam. Het is een van de belangrijkste monumenten uit de zeventiende eeuw. In 1808 werd het als paleis in gebruik genomen door Koning Lodewijk Napoleon en paleis bleef het sindsdien.

Een bezoek aan het Paleis duurt ongeveer een uur en hiervoor kun je tickets online of ter plekke aan de kassa kopen.

De belangrijkste vertrekken zijn tijdens je bezoek opengesteld. Op de belangrijke eerste verdieping kun je bijvoorbeeld de imposante Burgerzaal, Troonzaal, Balkonkamer en Mozeszaal bezoeken.

Albert Cuypmarkt

In de wijk de Pijp vind je de beroemde Albert Cuypmarkt. Deze markt vol lekkers zoals stroopwafels en natuurlijk mooie bloemen is een bezoek dan ook meer dan waard. Maar er is meer te zien dan alleen deze markt.

Terwijl je rondloopt zie je overal de goed bewaarde architectuur van de Amsterdamse school. Deze stijl kun je herkennen aan de vele versieringen, het afgeronde metselwerk en de smeedijzeren ramen van vele woningbouwprojecten, overheidsgebouwen en scholen.

De wallen

In dit bijzondere gebied vind je een van alles op het gebied van 18+ entertainment, zoals sexshows, sexshops en bordelen in de vorm van ramen. Daarnaast vind je er veel leuke restaurants, gezellige bars en hotels. Daarnaast hebben de wallen ook een rijke historie.

De Wallen is het middeleeuwse stadscentrum dat wordt doorkruist door grachten en smalle steegjes vol met traditionele bars. De Oude Kerk, omringd door de met neonlampen verlichte rosse buurt, is een eeuwenoude voormalige kerk waarin culturele evenementen worden georganiseerd.

In de oude Beurs van Berlage van rood baksteen worden nu tentoonstellingen en concerten gehouden. De wallen bezoeken kun je gewoon zelf doen door er een rondje te lopen of reserveer een leuke, informatieve tour!

Vondelpark

Het Vondelpark is een langgerekt stadspark in Amsterdam, daterend uit 1865. Het park ligt in het stadsdeel Amsterdam-Zuid, op de grens met het stadsdeel Amsterdam-West en ten zuidwesten van de Amsterdamse grachtengordel.

Het strekt zich uit van de Stadhouderskade tot aan de Amstelveenseweg. Hier kun je lekker ontspannen, mensen kijken, picknicken en genieten van de gezelligheid die het park te bieden heeft.

Amsterdam Centraal Station

Amsterdam Centraal Station is het centraal station van Amsterdam en één van de mooiste gebouwen van de stad. Het is gebouwd tussen 1881 en 1889 door architect P.J.H. Cuypers en ingenieur/architect A.L. van Gendt.

Dagelijks telt Amsterdam Centraal ongeveer 250.000 in- en uitstappers, waarmee het een van de drukste stations van Nederland is. Passagiers kunnen gebruikmaken van bussen, trams, treinen, veren en metro’s, maar gewoon even rondkijken in dit prachtige gebouw kan natuurlijk ook.

Artis dierentuin

Artis is een prachtige dierentuin in Amsterdam en de oudste dierentuin van Nederland. Artis ligt in de Plantagebuurt met de ingang aan de Plantage Kerklaan.

In Artis komen natuur, cultuur en erfgoed samen. Elke boom, elk dier, elk gebouw, elke microbe en elke planeet vertellen een eigen verhaal.

De verhalen van Artis bestaan al sinds 1838. En worden elke dag opnieuw geboren. Een bezoek aan deze prachtige dierentuin is echt de moeite waard. Je kunt online of aan de kassa een kaartje kopen dat voor de hele dag geldig is.

Munttoren

De Munttoren, ook wel De Munt genoemd, heet officieel Regulierstoren en maakte vroeger deel uit van de Regulierspoort. Deze stadspoort was een van de drie hoofdpoorten van de middeleeuwse vestingwerken van Amsterdam.

De poort was genoemd naar het Reguliersklooster en is te vinden aan het Muntplein midden in het centrum.

De Amsterdamse grachten en rondvaart

Tenslotte benoemen we de Amsterdamse grachtengordel want die is bij iedereen ter wereld meer dan bekend.

De prachtige oude grachtenpanden spreken overal tot de verbeelding. In de straten van de grachtengordel vind je diverse panden die gebruikt worden voor woonbestemming, kantoorpanden of horeca. Ook vind je er tal van fraaie winkels en een aantal kunstgalerieën.

De binnenstad en de grachten kun je het beste bekijken door lekker te gaan zitten, je benen even rust te gunnen en alles vanaf het water te bekijken in een van de vele rondvaarttours die je in Amsterdam kunt boeken.

Je ziet de stad vanaf een hele andere kant en kunt onder het genot van een hapje en een drankje genieten van al het moois wat Amsterdam te bieden heeft. Vaar langs de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, maak prachtige foto’s en duik in verbazingwekkende historische feiten. Ofwel geniet!

Last but not least

Als allerlaatste kun je natuurlijk ook een bezoekje brengen aan de beste hypotheekadviseur van Amsterdam en omstreken! Loop gerust even langs aan de Jacob van Lennepkade 296 in Oud West voor een heerlijk kopje koffie en een goed gesprek. Je bent altijd welkom.