Wat zijn de beste plekken om te wonen en leven als expat in Amsterdam?

Wat zijn de beste plekken om te wonen en leven als expat in Amsterdam?

Ongeveer 10% van de Amsterdamse bevolking bestaat uit expats. Deze stad is een prachtige mengelmoes van heel veel verschillende soorten mensen uit verschillende landen en met hun eigen culturele kenmerken.

Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, je past er altijd bij en zal je er zeker thuis voelen en nieuwe vrienden maken.

Denk bijvoorbeeld aan een verscheidenheid aan kunst en cultuur: de stad is de thuisbasis van een enorm aantal kunstgalerieën, culturele instellingen en musea. Amsterdam is een grote stad, maar het is wel overzichtelijk en te overzien.

Het is gemakkelijk om je hier thuis te voelen en om de stad in een paar weken eigen te maken. Daarna zul je je nog jaren kunnen vermaken vanwege de verscheidenheid aan evenementen, entertainment, dingen om te doen en plaatsen om te leren.

Ook heel prettig om te weten, Amsterdam is goed te verkennen per fiets.

Voor expats in Amsterdam die van beweging houden, is dit een van de grootste voordelen van het wonen in de stad. Het is heel goed mogelijk om rond te reizen op niets anders dan een fiets. Dit scheelt kosten voor benzine en is ook nog eens goed voor het milieu.

Wat zijn dan de beste plekken om te wonen als expat?

Amsterdam Zuid

Amsterdam Zuid is een wat luxer deel van Amsterdam, waar veel westerse expats wonen. Het is een zakendistrict met tal van grote en kleine bedrijven. Deze wijk is bij prima geschikt voor het leven met een gezin.

Er zijn verschillende leuke mogelijkheden voor de kinderen. Veel speeltuinen en parken, zwembaden, schaatsplekken en andere activiteiten zijn opties om plezier te hebben.

Maar ook de ouders kunnen genieten van vele culturele tentoonstellingen, zoals het Van Gogh Museum, een van ’s werelds populairste musea. Verder zijn er ook meerdere theaters, bioscopen, luxe restaurants, winkelcentra en natuurgebieden om te verkennen.

Amsterdam Zuid staat ook bekend vanwege de goede scholen want er zijn maar liefst vier internationale scholen in de omgeving. Hierdoor kunnen de kinderen snel en gemakkelijk beginnen met hun opleiding en snel vriendjes gaan maken. Want als de kinderen zich snel thuis voelen, zijn de ouders ook sneller op hun gemak.

Amsterdam Noord

Amsterdam Noord is het noordelijke deel van de stad boven het IJ. Het is het snelst groeiende deel van Amsterdam, met de meest recent gebouwde gebouwen in de stad.

Dit deel van de stad is vooral bekend vanwege de A’dam Lookout, een observatiedek waarbij je Amsterdam vanaf 100 meter boven de grond kan zien.

Je vindt er talloze groene oppervlakken, parken en zelfs een kinderboerderij, wat betekent dat het je niet ontbreekt aan plekken voor recreatie en ontspanning.

De meest opvallende locatie is het Noorderparkbad. Dit is een zwembadcomplex dat allerlei activiteiten biedt voor kinderen en volwassenen.

Wat Amsterdam Noord bijzonder maakt, is dat het niet vol zit met toeristen, dus het is rustiger in vergelijking met het stadscentrum en andere gebieden.

Toch heeft het veel nachtclubs, muziekfestivals en soortgelijke evenementen die je misschien leuk vindt in andere gebieden die populair zijn bij bezoekers.

Bovendien is Amsterdam Noord veel betaalbaarder dan het stadscentrum, ook al ligt het er evengoed heel dichtbij en is het goed bereikbaar met de gratis veerboot.

Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuidoost is een ander prima gebied voor expats in Amsterdam.

De populairste locatie is de Johan Cruijff ArenA, het thuisstadion van AFC Ajax. Als je een voetbalfan bent, raden we je zeker aan om een wedstrijd te bekijken en de sfeer te ervaren.

Het Zuidoosten is waarschijnlijk het meest artistieke deel van Amsterdam. De grootste bioscoop van Amsterdam, de Pathé Arena, bevindt zich in dit deel van de stad. Het heeft twee verdiepingen, 14 kamers en een capaciteit van 3.250 zitplaatsen die voor een fantastische sfeer zorgen.

Bovendien is straatkunst hier een zeer populaire activiteit, met talloze muurschilderingen, graffiti en kleurrijke gevels die de gebouwen versieren.

Het stadsdeel is dichtbevolkt met expats uit alle delen van de wereld, waardoor het heel gemakkelijk is om je te vestigen thuis te voelen. Bovendien is het betaalbaarder dan andere delen van de stad, waardoor het een geweldige keuze is om geld te besparen en toch op een geweldige locatie te wonen.

Heb je hulp nodig bij het regelen van je hypotheek en het vinden van een woning in Amsterdam? Dan kan Nobel Hypotheken , de beste hypotheekadviseur van Amsterdam, je hier zeker bij helpen!

Relevante informatie

Kan ik als expat een woning kopen in Nederland?

Wat valt er te doen in Amsterdam?

Wat zijn de leukste buurten van Amsterdam?