Wat is de rol van de hypotheekadviseur?

Wat is de rol van de hypotheekadviseur?

Wat doet een hypotheekadviseur en hoe kan deze je helpen bij het kiezen van de juiste hypotheek?

Wanneer je een nieuw huis gaat kopen komt er een hoop informatie op je af en moet je bepaalde keuzes maken.

Kies ik wel of niet voor een aankoopmakelaar? Welke notaris past bij ons zodra we een mooi huis gevonden hebben?

En last but not least. Hoe vind ik een hypotheekadviseur die mij goed kan helpen en informeren?

Het is namelijk erg belangrijk om als eerste in het hele proces een goede hypotheekadviseur in de arm te nemen, zodat je exact weet wat je kunt lenen en tot welk bedrag je kunt bieden als je je droomhuis gevonden hebt.

Wat doet een hypotheekadviseur precies en wat kun je ongeveer verwachten?

Een hypotheekadviseur geeft financieel deskundig advies over hypotheken en helpt je om een hypotheek te vinden die bij jou past.

Hiervoor zal hij of zij eerst jouw financiële situatie in kaart brengen en vragen wat je toekomstplannen zijn.

Heb je een kinderwens? Ga je straks minder werken? Of ga je binnenkort met pensioen?

Op basis van jouw financiële situatie onderzoekt een hypotheekadviseur of je in aanmerking komt voor een (NHG-)hypotheek en of je bepaalde verzekeringen of misschien een overbruggingshypotheek nodig hebt.

Om een passend hypotheekadvies te maken, gaat de hypotheekadviseur aan de slag met het bekijken van verschillende mogelijkheden.

Hij berekent bijkomende kosten, bekijkt diverse productvoorwaarden van geldverstrekkers en vergelijkt rentestanden. Met een hypotheekadvies weet je precies wat een hypotheek je maandelijks gaat kosten en wat de voorwaarden zijn.

Als je samen met je adviseur een keuze hebt gemaakt uit de geschikte geldverstrekkers vraagt de adviseur het renteaanbod aan.

Ga je akkoord met het renteaanbod, dan stuurt de hypotheekadviseur dit samen met alle benodigde documenten terug naar de geldverstrekker.

Hij houdt voor je in de gaten wanneer je dossier is verwerkt en vertelt het je als je hypotheek akkoord is, dan kun je het definitieve hypotheekaanbod tekenen en retour sturen!

De hypotheekadviseur sluit de hypotheek dus online af. Een belangrijk moment dus. Daarna neemt de notaris contact met je op om een afspraak te maken om de hypotheek te laten passeren.

Wat kost een hypotheekadviseur?

Meestal betaal je voor hypotheekadvies en bemiddeling een vast bedrag voor het hele traject.

De prijs voor advies ligt tussen de 1.500 en 3.000 euro, maar dit is afhankelijk van de hypotheekadviseur en van jouw situatie. Sommige adviseurs werken op uurbasis, het tarief ligt dan meestal tussen de 80 en 175 euro en kan dus variëren per adviseur.

Vraag ook naar de kosten van wijzigingen tijdens de looptijd van je hypotheek. Bijvoorbeeld voor een tweede hypotheek, of een nieuwe rentevast periode.

Is hypotheekadvies aftrekbaar en kun je dit meefinancieren?

De kosten voor advies over de hypotheek zelf zijn meestal wel aftrekbaar, advieskosten voor bijbehorende verzekeringen dan weer niet.

De hypotheek meefinancieren kan alleen als het totale kostenplaatje dan niet te hoog wordt ten opzichte van je inkomen en de waarde van je woning. Is dat wél het geval en kun je de kosten niet ineens uit eigen zak betalen? Vraag de hypotheekadviseur dan naar de mogelijkheden van gespreide betaling.

Hoe weet je welke adviseur je moet kiezen?

Deze vraag is makkelijker te beantwoorden dan je misschien denkt. In onze hoofdstad vind je Nobel Hypotheken, een hypotheekadviseur die alles uit de kast haalt om jou te helpen.

Als je contact met Nobel Hypotheken opneemt via de email, telefonisch of via whatsapp kan er meteen een vrijblijvende afspraak ingepland worden.

Het kan op kantoor maar net zo gemakkelijk via de videochat. In de afspraak wordt dan het Triple A programma doorlopen. Op basis van het Triple A programma wordt alles helder en duidelijk en weet je zeker dat het om jou draait.

Absorberen, Analyseren en Adviseren. Wij verzorgen en ontzorgen je gedurende het gehele hypotheek proces. Door onze permanente voorbereiding samen met jou is alles 100% inzichtelijk en transparant.

Als alle informatie helder is en op papier staat kan de zoektocht naar je droomwoning beginnen.

Ook tijdens dat proces kun je 24/7 rekenen op de expertise en ondersteuning van Nobel. Een Co-Buddy wordt aangesteld voor je aan om alle vragen te beantwoorden tijdens het proces.

Door snelle communicatie en nacalculaties van potentiële woningen ben jij beter voorbereid dan je concurrent. En dat kan in deze tijden van woning schaarste net het verschil maken of je je woning wel of niet kunt kopen.

Champagne en viering!

Zodra alles in kannen en kruiken is viert je hypotheekadviseur graag samen met jou dit speciale moment in het leven met champagne. Het doel is dat alles begrijpelijk is verlopen, zodat met jouw opgedane kennis je ook onderdeel bent van het Nobel Team. Maar na deze viering houdt het contact natuurlijk nog niet op.

Ook de nazorg vindt het team van Nobel Hypotheken erg belangrijk. Zij zorgen ook voor jou nadat alles is afgerond en je heerlijk woont in je droomwoning. Je kunt Nobel Hypotheken altijd 24/7 bereiken met vragen. Zij staan altijd voor je klaar!

Wil je ook een adviseur die buiten de gebaande paden kijkt en echt alle mogelijkheden voor je analyseert? Neem dan snel contact op met ons ervaren en enthousiaste team. Wij staan 24 uur per dag met de grootste betrokkenheid en oprechte aandacht voor je klaar. Een e-mail is zo gestuurd naar info@nobelhypotheken.nl of bel of app naar 06-54770122.